Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 3516 sayılı ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliğinin 9. maddesi gereği 10 yılını doldurmuş doğalgaz sayaçlarının kalibrasyon (periyodik muayene) yapılmak üzere sökülmesi gerekmektedir. Gazı kesintisiz kullanmanız için yerine kalibre edilmiş sayaç takılır. Bu sayede gaz dağıtım şirketinin sayacı hatalı okumasından kaynaklanabilecek mağduriyetin önüne geçilmektedir.
Sayacınız garanti süreci içinde ve müşteri kaynaklı bir hatadan dolayı arızalı değil ise ücret alınmıyor. Fakat aboneye ait olan sayaçlardan sayaç tamir bedeli alınmaktadır. Bunun haricinde her hangi bir ücret alınmamaktadır. Tamir bedelleri doğalgaz faturasının içerisine eklenmektedir ayrıca fatura edilmemektedir.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 3516 sayılı ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliğinin 9. maddesi gereği 10 yılını doldurmuş doğalgaz sayaçlarının kalibrasyonu (periyodik muayenesi) yapılmak zorundadır. Kalibre edilen ve kullanımında sorun olmayan ve aboneye ait olan sayaçlardan 28,5 TL + KDV kalibarasyon bedeli alınmaktadır. Kalibrasyon sonucu sayacın hurdaya çıkması halinde aboneye yeni sayaç takılır ve 40$ + KDV abonenin doğalgaz faturasının özel hizmet hanesine 2 eşit taksitle eklenir.
Ödenmemiş fatura sayısına göre gaz kesme işlemi yapılmıyor.Bursagaz olarak her ay ödenmeyen bir önceki ayın faturası için gaz kesme işlemi yapılmaktadır. Fakat bu işlem için kış döneminde gaz kesme limiti belirleniyor ve bu limitin üzrinde kalan abone borçları için gaz kesme işlemi yapılmamakta olup belirlenen limitin altındaki abonelerin borçları bir sonraki dönem faturasına ekleniyor. Borcundan dolayı doğalgazı kesilen abonenin doğalgazı tekrar kullanıma açılma işleminin yasal süresi 48 saattir.
Sadece Abone Bağlantı Bedeli ve Güvence Bedelini kredi kartı ile ödeyebilirsiniz, doğalgaz faturanızı ödeyemezsiniz.
Hafta sonu Bursagaz vezneleri açık olmamakla birlikte Garanti Bankası BTM' lerinden 7/24 ödeme yapılabilmektedir.
Bursagaz’dan izin almadan mahalle aralarında doğalgaz faturası tahsilatı yapan yetkisiz tahsilat vezneleri mevcuttur. Bursagaz olarak bu firmalar hakkında gerekli yasal uyarılar yapılmış olup değerli Bursa halkının bilgilerine sunulmuştur. Yetkisiz veznelere yapılan ödemeler karşılığı mağdur olmamanız için; ödemelerin yapıldığı noktaların yetkisiz tahsilat yapan noktalar olmamasına önemle dikkat edilmesi gerekmektedir. Yetkisiz kuruluşlara yapmış olduğunuz ödemeler sonucunda almış olduğunuz tahsilat makbuzlarının herhangi bir yasal geçerliliği olmadığını belirtmek isteriz. Doğalgaz fatura ödemelerinizi, Bursagaz veznelerinden, yetkili banka şubelerinden ve tüm PTT şubelerinden yapabilirsiniz.
Müşterilerimizin bu kanallar dışında yaptıkları ödemelerde sorun yaşanması durumunda Bursagaz, herhangi bir sorumluluğu kabul etmemektedir. Bursagaz müşterilerimizi ve Bursa kamuoyunu yetkisiz tahsilât merkezleri ile ilgili olarak bir kez daha uyarır, Bursagaz faturalarını ödeyebilecekleri tahsilat noktalarını, anlaşmalı bankaları ve PTT şubelerinin adres bilgilerini web sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
Güvence bedeli ve mükerrer ödeme iadesini,
- Nilüfer Müşteri Merkezimiden,
- IBAN Numaranızı 444 11 33 Nolu Bursagaz Çağrı Merkezine bildirmeniz halinde havale kanalı ile
alabilirsiniz. Güvence bedelinizi fesih işleminizi gerçekleştirdikten 5 gün sonra alabilirsiniz.
Gecikmeli faturalarınızı;
- Anlaşmalı Bankalara,
- Tüm PTT Şubelerine,
- Bursagaz Web Sitesine Online İşlemlere Üye Olarak Kredi Kartınızla,
- 444 11 33 Bursagaz Çağrı Merkezini Arayarak Sesli Yanıt Sistemi İle, (Geçici olarak bu hizmetimiz servis dışıdır.)
ödeyebilirsiniz.
30 Aralık 2019 Tarih, 30994 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6 olarak belirlenmiş olup, Cumhurbaşkanı tarafından 29.12.2019 Tarih ve 1947 Sayılı Karar verilmiştir.